W jakich sklepach najbardziej potrzebne są stojaki obrotowe? Czy prowadząc niewielki sklep spożywczy będą ci takie stojaki potrzebne, czy można się bez nich obejść? Przedstawiamy jedne z najczęściej spotykanych sytuacji, w których taki rodzaj stojaków może się okazać bezcenny.
Stojaki obrotowe dedykowane są do różnych potrzeb i zastosowań, dlatego na rynku znajdziemy ich bardzo duży wybór.
Pierwszym z rodzajów takich stojaków są to, przeznaczone do sprzedaży prasy. Są one bardzo charakterystyczne i łatwo rozpoznawalne w swojej konstrukcji. Dlaczego?
Ponieważ posiadają duże kieszonki, wielkością dostosowane do formatu czasopism. Aby prasa nie wypadała ze stojaka, każda kieszonka jest pochylona w stronę środka stojaka. Umożliwia to wygodne wyciąganie prasy i jej umieszczanie w każdej kieszonce z osobna.
Ważne jest, aby podczas rozkładania prasy robić to równomiernie, aby każda z kieszonek była w podobny sposób obciążona. Pozwoli to zachować pełną równowagę stojaka, bez obaw że może się przewrócić.
Do czego wykorzystuje się jeszcze stojaki obrotowe? Między innymi do sprzedaży artykułów spożywczych. Chipsy, słodycze, a także różnego rodzaju przyprawy. Wszędzie tam, gdzie mamy do czynienia z dużym wyborem produktów z jednej serii, stojaki obrotowe sprawdzają się znakomicie. Można w ten prosty sposób zaoszczędzić naprawdę wiele czasu, a jednocześnie ułatwić klientowi dotarcie do tego jednego produktu, który jest mu najbardziej potrzebny.
Stojaki i w tym przypadku mogą mieć różną wielkość i wysokość, mieszcząc w sobie dużą ilość różnych produktów.